Tilbake til toppen
  • Ring oss på 32 12 14 00
  • Gratis frakt på ordre over kr. 1.500,-

Om Unity

et bånd mellom generasjoner

I utfordringer finner vi styrke og fremgang sammen

Unity er et bånd mellom generasjoner, et smykke for håp og omtanke for våre nærmeste og verden rundt oss.

2020 blir året som endrer hvordan vi tenker og vektlegger hva vi betyr for hverandre. Vi er i tid som viser hvor viktig tilhørighet og samhold faktisk er.

Ingen ante ved inngangen av året hva det ville tvinge oss alle gjennom. Midt i en utfordrende situasjon satt trekløveret i familien Matko og kjente på kroppen  isolasjonen og avstanden alle plutselig måtte forholde seg til.

by Matko er en ny merkevare og lanseres samtidig med Unity-smykket. Et resultat av, og en reaksjon på en verden i endring. Mer enn før trenger vi bekreftelse på at vi hører sammen, at vi betyr noe for hverandre.

Et symbol som tar oss forbi utfordringer

Historien bak Unity

Far og ektemann Peter som kom med ideen om et smykke, en tanke han hadde hatt med seg en stund gjennom våren 2020.  Når ideen ble luftet fant kona Monica frem penn og papir for å skisse. Sammen med datteren Sara endte de opp med ideen om et smykke formet som en jordklode med hender som varsomt holder rundt. Et smykke som i betydning både av hvordan det ser ut, og tanken bak, er et symbol på tilhørighet og omtanke.

Monica Matko har drevet gullsmedforretning i Hønefoss i 12 år, og har fra tidligere av flere års erfaring i bransjen. Sammen med datteren Sara og ektemannen Peter står hun bak en solid virksomhet. Butikken Mestergull Hønefoss har blitt en institusjon hva gjelder både service og lojal kundekrets i lokalmiljøet.

Opplevelsen av et godt møte med kunder er viktig for Monica, og det er ikke uten grunn at Unity kommer fra nettopp denne familien. Det er hjerterom, omtanke og samhold i alt familien foretar seg. De har øyne for hverandre og menneskene rundt seg, og det gjør at Unity-smykkets budskap står på trygg grunn.

Håpet fra familien er at salget av Unity-smykket skal bringe mennesker nærmere, når vi fysisk sett allikevel må holde avstand. Familiens mål er at man på sikt kan donere deler av overskuddet ved salg av smykket til gode formål.

Å støtte hverandre

Unity-smykkene produseres i en liten familiebedrift på Østlandet. Dette er en virksomhet med flere tiårs erfaring innen støp og produksjon av smykker.

På denne måten sikrer vi kvaliteten på smykkene. Det er også viktig at arbeidet utføres av noen med lidenskap og kunnskap innen faget. Ved å fokusere på lokal produksjon er man med på å sikre arbeidsplasser i en usikker periode.